Friday 11 November 2011

Eksempelets makt

Som du kanskje har hørt om, starter NMS nå et spennende prosjekt som tar sikte på å overføre den gode biogass erafringen fra Kina til vår partner i Madagaskar. Du kan lese mer om dette spennende prosjektet her.
Som et første skritt, kom prosjekt lederne fra Madagaskar på besøk til Kina her i år for å se NMS biogass prosjektene i YongShun i Hunan provins. Det var en positiv erfaring for oss alle.
På Søndagen, var det naturlig å besøke den lokale kirken i YongShun by. For en liten kirke på lndsbygda, var det veldig spesiellt å få besøk helt fra Madagaskar. Både preseten og menigheten var veldig begeistret over gjestene som tok del i gudstjenesten med sang både på Kinesisk, Engelsk og Malagasi.

Etter at presten og noen andre i menigheten hadde gitt sin kollekt til kirken, reiste alle de besøkende seg for å gi sin gave. Det var lett å se at dette skapte oppmerksomhet. Alle i kirkeradene sperret opp øynene og begynte å snakke. De fleste i Kina tenker på Madaskar som et meget fattig land, så når alle gjestene reiste seg for å gi kollekt, var mange forundret. Etter at de satte seg, gikk alle de i kirken som ikke allerede hadde vært der fremme opp for å gi sin gave.
NMS i Kina jobber også med å utruste lokale kirker og kristne organisasjoner til å starte givertejester og andre former for ”fundraising”lokalt gjennom andre prosjekter. Det er spennende å se hvordan gjestene på denne praktiske måten kanskje endret perspektivet til mennesker ganske enkelt ved eksempelets makt!

No comments:

Post a Comment