Monday 28 November 2011

Herr Xiang og gjødselen

Herr Xiang (62)
Vi gleder oss over at vi i år har gitt enda 100 hjem i YongShun tilgang til biogass.
I tidligere artikler på denne bloggen kan du lese om hvordan disse biogasstankene gir kvinnene bedre helse og hvordan de kan være med å bedre miljøet og senke karbonutslipp ganske
dramatisk.

Frukt trærne gir mer frukt med god gjødsel.
Men denne gangen, vil vi gjerne fortelle hvordan Herr Xiang (62) først og fremst gleder seg over at biogass tanken som han fikk litt tidlig til jul i år (den blir ferdig denne uka) gir han god gjødsel. Som sauebonde, er det vanskelig å nyttegjøre seg sauenes avføring. Med biogass tanken, får han derimot flott gjødsel som han kan helle rett utover frukthagen sin.
Gjødselen helles rett på plantene.
Denne gjødselen er et sluttprodukt etter at avføringen har vært gjennom tanken og produsert metangass som kona bruker når hun lager mat på den røykfrie metagasskomfyren hver dag. Han har sett at naboene har kunnet høste mye mer etter at de fikk biogass gjødsel, så ”biogass gjødsel er av meget stor verdi for meg!” Til og med har lagt merke til at innsektene ikke liker denne luktfrie gjødselen.

Hva med å bli med på å gi biogass til enda flere trengene fattige familier i nabolaget til Herr Xiang i YongShun? Ved å støtte Internasjonalt utvekslingsprogram for biogass kan du gi biogass til Xiangs naboer i YongShun i tillegg til å bygge biogassinstallasjoner i Madagaskar med hjelp fra bøndene i YongShun. Hva med å gi det som en julegave til noen, rense dine flyreiser for karbonutslipp eller bli fast giver?

No comments:

Post a Comment