Thursday 7 April 2016

Ivrer for de som har falt «utenfor» i samfunnet.

Pastor Chen SongMei i YueYang.
Pastor Chen SongMei i YueYang Kirke ivrer for diakoni. For henne, går tro og tjeneste hånd i hånd. Siden NMS startet kurs i kompetansebygging i diakoni i Hunan i 2010, har hennes menighet satset sterkt på diakonalt arbeid. Miljø arbeid, sjelesorg, leir arbeid og rehabilitering av stoffmisbrukere er noen av prosjektene kirken har startet i løpet av de siste årene.

I 2012, startet YueYang Kirke i samarbeid med 100 andre menigheter i Hunan å rense elva Xiang Jiang med en liten start finansiering fra NMS. Etter tre år, er elven betraktelig renere og kirkene som var med på det tre år lange prosjektet har blitt veldig inspirert og har et sterkt eierforhold til prosjektet. Kirken arrangerer nå også sommerleir for ungdommer. Leir er et relativt nytt fenomen i Kina, og er noe som settes stor pris på av ungdommene.

Både i sjelesorgen og i arbeidet menigheten gjør gjennom rus-rehabiliterings senteret «TianAi» (Himmelsk Kjærlighet), er tro og bønn viktige ingredienser. Både ansatte på senteret og menigheten ber for de som er på rehabiliterings sentret.
Senteret kan vise til gode resultater og god oppfølging med mange rusmisbrukere som starter et nytt og bedre liv.

Tegnet "Ai" som betyr "kjærlighet på Kinesisk.
Pastor Chen SongMei gleder seg veldig over å kunne dele sin erfaring innen menighet diakoni med andre menigheter i Hunan provins gjennom et kurs i diakoni som NMS sammen med Amity og kirken i Hunan arrangerer denne uken. Hun er en av foreleserne. Kurset er en del av prosjektet «kompetansebygging i diakoni». Gjennom kurs om alt fra prosjektplanlegging, regnskapsføring og teologi om diakoni er dette prosjektet med på å gjøre kirken i stand til å hjelpe de fattige og vanskeligstilte i dette store landet. Det er over 200 millioner absolutte fattige i Kina.
Kurs om diakoni i Hunan hvor Cen Song mei underviser.







Kursene i diakoni har satt menighetene i Hunan i stand til å starte mange egne diakonale prosjekter. Disse prosjektene kommer i mange former; noen starter eldresenter for eldre med barnebarn, over 100 menigheter er med å rense elva og andre starter ungdomsleir. Vil du være med på å sette kirken i Hunan i stand til å hjelpe enda flere sårbare og trengende i Kina? Vær med å støtte dette prosjektet her

No comments:

Post a Comment