Thursday 15 September 2016

Praktisk lærdom!

Jia JunJun, prest i Jingzhou (Foto: Tom R-C) 
Jia JunJun (28) er nyutdannet prest fra Hunan Bibel Institutt i Changsha, og jobber nå som prest i Jingzhou kirke i Kina. Han forteller med iver om hvordan en foreleser ved det Teologiske Seminaret i Hong Kong, Po Chu Grønvold (som er utsending for NMS) holdt forelesninger om diakoni ved Hunan Bibel Institutt i Changsha i april i fjor. Hennes forelesninger gav et Bibelsk fundament for diakoni og forklarte hvorfor vi som kristne må hjelpe de som ellers «faller utenfor i samfunnet». Det var veldig bra, men på kurset her i dag lærer jeg om hvordan ulike menigheter her i Hunan praktiserer diakoni med ulike prosjekter i min egen provins. «Et slikt kurs gjør det mye lettere for oss å kunne tenke hvordan vi kan nå ut til de fattige i vårt nabolag» fortelle han og smiler.

Gjennom «kompetansebygging i diakoni» (prosjektnummer 741709) er NMS med å bygge opp kompetansen på dette området i Hunan- i et land hvor diakoni er relativt ukjent. Gjennom kurs om alt fra prosjektplanlegging, regnskapsføring og teologi om diakoni er dette prosjektet med på å gjøre kirken i stand til å hjelpe de fattige og vanskeligstilte i dette store landet. Det er over 200 millioner absolutte fattige i Kina.

Kursene i diakoni har satt menighetene i Hunan i stand til å starte mange egne diakonale prosjekter. Disse prosjektene kommer i mange former; noen starter eldresenter for eldre med barnebarn, over 100 menigheter er med å rense elva og andre menigheter har startet hospits. Vil du være med på å sette kirken i Hunan i stand til å hjelpe enda flere sårbare og trengende i Kina? Du kan støtte prosjektet her

No comments:

Post a Comment