Monday 5 September 2016

En bedre familie= et bedre samfunn

He YueLing (36) er ikke gift, men er veldig takknemlig fordi hun har fått være med på ekteskapskurset denne uka. I sin daglige tjeneste, er rådgivning for ektepar og familier noe hun jobber mye med og hun synes det hun har lært om ekteskap og familieliv er utrolig nyttig. 

He YueLing jobber i kirken i Jingzhou by i Kina. Hun fortsetter familietradisjonen med en tjeneste i kirken i likhet til sin bestefar- som var prest i Hunan og hun ønsker selv å forbli en evangelist for resten av hennes liv. Hun er ikke gift, men er veldig takknemlig fordi hun har fått være med på ekteskapskurset denne uka og synes det er utrolig nyttig!
Som kirkelig ansatt, er rådgivning for ektepar og familier noe hun jobber mye med. Etter dette kurset, føler hun seg nå bedre rustet til å kunne gi sjelesorg og rådgivning til ektepar og familier. «Undervisning om relasjoner er noe jeg kan bruke i alle mine relasjoner!» sier hun med et smil. Undervisning om kommunikasjon med barn er også noe hun fant svært nyttig. 
Likestilling
Hun var positivt overasket over mye av innholdet i kurset. Tanken om at kvinner og menn har lik verdi, var hun ikke så kjent med. Hun ser at dette er i tråd med Bibelen, men i tradisjonelle kinesiske kjønns relasjoner er det ikke slik. I en tradisjonell Kinesisk sammenheng vil en kvinne som uttrykker sine følelser ofte bli møtt med vold, forteller hun. Det at vi kan uttrykke våre følelser i ekteskapet og i samfunnet synes hun er frigjørende.
Et samfunn i endring
Hun ser derimot også problemer med at noen Kinesiske tradisjoner endres. Hun nevner at sex utenfor ekteskapet er stadig mer allment akseptert og både gravide tenåringer og utenomekteskapelige forhold er stadig mer vanlig i Kina i dag. I et land med flere millioner ektepar som bor mange mil fra hverandre 10-11 måneder i året, er det sistnevnte en stor utfordring. Det er lite offisiell statistikk eller forskning på konsekvensene av denne utfordringen, men den er synlig i dagliglivet. He har tro på at Bibelsk undervisning om gode familierelasjoner vil ha positive konsekvenser for hele det Kinesiske samfunnet og vil gjøre samfunnet mer inkluderende.
Kurs: Pastor He YueLing liker kursene om ekteskap og barn. Her har Pastor He YueLing fått bind for øynene for å illustrere foreleserens poeng. 
Påvirker neste generasjon.
He er opptatt av at arbeid med å bedre ekteskap og familieliv påvirker hele samfunnet både i kortere og lengre perspektiv. Gjennom å ha et godt ekteskap, påvirker dagens voksne den oppvoksende slekt og barnas syn på verden og seg selv. Å jobbe med familie og ekteskap er derfor en investering i fremtiden forklarer He YueLing med et smil. 
Prosjekt for ekteskap og familieliv
«En bedre familie» er et prosjekt som NMS i år starter i samarbeid med Amity og kirken i Hunan provinsen i Kina.  Gjennom ekteskapskurs, foreldrekurs, familie leire samt kapasitetsbygging av kirkens kompetanse innen ekteskaps rådgivning, ønsker kirken å styrke familier og kirkens evne til å hjelpe familier til å ha det bedre sammen.
Kirken arrangerer disse kursene, men kursene er for alle i lokalmiljøet. Dette er en flott måte kirkene i Kina kan utføre diakoni i nabolaget og være med på å forme det kinesiske samfunnet på en positiv måte. Gjennom prosjektet, ønsker kirken å nå ut til flere av de 67 millioner menneskene som bor i Hunan provins. Men prosjektet ønsker å gjøre mye mer enn dette: «Vi ønsker å lage en modell med kurs og kompetansebygging som kirker over hele Kina kan bruke i sine lokalmiljø» sier Emma Yuan Chen Chen i Amity.  Vil du være med på å gjøre dette prosjektet til en realitet? Du kan støtte prosjektet her.


No comments:

Post a Comment