Monday 9 May 2016

Frisør-diakoni?

Kan hårklipp være diakoni? Ja! Nord-veg kirken i Changshas by i Kina har et frisør-team som reiser rundt i byen til syke og eldre som ikke har mulighet til å dra til frisøren.

Det hele begynte med at Pastor Wu Wei i Changsha dro på sykehuset for å besøke en pasient som ikke hadde lenge igjen å leve. Pasienten fortalte presten at hun var opptatt av å få en pen hårklipp. Familien forklarte derimot at svært få frisører var villige til å dra fra frisørsalongen. De frisørene som var villige til å forlate frisørsalongen, ble skremt når de hørte at hun hadde kreft og var på sykehuset.

Pastoren ringte med en gang et menighets medlem som er frisør og som øyeblikkelig kom til sykehuset og gav dama en fin hårklipp. Pasienten og familien ble rørt av dette og synes hun ble fin på håret men bare to dager senere døde dama. Frisørteamet opplever en stor glede ved å kunne vitne om Jesu kjærlighet gjennom å gi en gratis hårklipp til mennesker som ellers ikke kommer seg til frisøren.
Gjennom «kompetansebygging i diakoni» er NMS med å bygge opp kompetansen på dette området i Hunan. Gjennom kurs om prosjektplanlegging, regnskapsføring og teologi om diakoni er dette prosjektet med på å gjøre kirken i stand til å hjelpe de fattige og vanskeligstilte i dette store landet.

En gruppe diskusjon om hvordan diakoni best kan praktiseres i Kina under et kurs om diakoni i Hunan.
Kursene i diakoni har satt menighetene i Hunan i stand til å starte mange egne diakonale prosjekter. Noen starter sykehjem for eldre med barnebarn, over 100 menigheter er med å rense elva og en menighet har altså startet «frisør diakoni». Vil du være med på å sette kirken i Hunan i stand til å hjelpe enda flere sårbare og trengende i Kina? Støtt prosjektet her.

No comments:

Post a Comment